Det er blevet tid til endnu et indlæg på Foodism, og i denne omgang står den på frikadeller – nærmere betegnet kyllingefrikadeller.
Dette er et moderne og let twist på almindelige gammeldags frikadeller lavet på hakket kalv- og svinekød – og man føler sig mindre tung i maven ved denne version :)
Kyllingefrikadellerne passer ideelt sammen med:
- Tomatsalat, flütes og tomatpesto
- Bulgur- couscous- eller quinoasalat smagt til med grøn basilikumpesto, snittede grønne peberfrugter, forårsløg og tomater.
- En rugbrødsmad! :P
Kyllingefrikadeller med basilikum og pinjekerner
By januar 16, 2013
Published:- Yield: Ca. 22 stk.
- Prep: 15 mins
- Cook: 20 mins
- Ready In: 35 mins
Lækre kyllingefrikadeller som altid smager godt!
Ingredients
- 500 g kyllingekød hakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 2 tsk. muskatnød revet
- 1 stk. æg
- 2 spsk. mel hvede
- 1 dl mælk
- 2 spsk. soltørrede tomater finthakket
- 0.5 dl pinjekerne hakket
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 2 håndfulde babyspinat, bredbladet persille eller frisk basilikum finthakket
Instructions
- Hak hvidløg, soltørrede tomater, pinjekerner og babyspinat, bredbladet persille eller lidt frisk basilikum (jeg brugte basilikum).
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Rør farsen til en sammenhængende masse.
- Steg på en pande ved mellemhøj varme til frikadellerne føles til at have en fast konsistens. Tip: Det er optimalt kun at vende frikadellerne én gang hver i stegningsprocessen.
2
3
Kommentar (2)
-
Aww mmm, det er vidst et must try! :)
-
Forfatter
Do it! :D – De er pænt gode, og man kan spice dem lidt op med lidt chili.
-